Εμμονές, λάσπη, πιέσεις, συκοφαντία

Εμμονές, λάσπη, πιέσεις, απαξίωση, συκοφαντία, οι Δ-εμμονές της νυν δημοτικής αρχής, ένα γνώριμο σκηνικό που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στήθηκε για μία ακόμη φορά δυστυχώς στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου. 

Ένας δήμαρχος πολύ κατώτερος των περιστάσεων, συνεπικουρούμενος από έναν πρόεδρο επίσης κατώτερο των περιστάσεων και όχι μόνο (πάλι υπήρχαν οι γνωστοί κλακαδόροι, οι άφωνοι, οι άβουλοι, οι πέφτοσυννεφάκηδες, κλπ). Ανέδειξαν για μία ακόμη φορά τις εμμονές της δημοτικής αρχής σε μια παράλληλη πραγματικότητα ανευθυνότητας και αποποίησης ευθυνών.

Ο δήμαρχος που, όπως φαίνεται, δεν κατάλαβε τίποτα από το μήνυμα των εκλογών, μας είπε για μία ακόμη φορά, ούτε λίγο – ούτε πολύ,  ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, προφανώς που έχασε! Φταίει η εντοπιότητα των προϊσταμένων, προφανώς γατί τηρούσαν την νομοθεσία! Φταίει ο μικρός «παραγωγικός» χρόνος (1,5 χρόνος) λόγω covid που είχε, βέβαια το «παραγωγικό» από μόνου φαντάζει … ανέκδοτο, όπως επίσης το ότι 2,5 χρόνια μάλλον κυβερνούσε άλλος;! Ο Παπάς; γιατί … ακόμη  και ο Παπάς της ενορίας, όπως μας είπε, … όντως ότι έφταιγε!   Αυτός φυσικά είναι άμοιρος … ευθυνών και το … θύμα της  κατάστασης, βέβαια δεν μας είπε ποιας, ακόμη και όταν προκλήθηκε να πάει στον εισαγγελέα!

Μέσα στον παραληρηματικό και διχαστικό λόγο που χρησιμοποίησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα αδιακρίτως, κατηγόρησε με αοριστολογίες τους υπηρεσιακούς παράγοντες (δεν έχει εκκινήσει καμία διαδικασία ΕΔΕ ή πειθαρχικό ή έστω μομφής), κατηγόρησε τους προϊσταμένους του Δήμου, ότι δυστυχώς …ζουν στο Δήμο;! Κατηγόρησε το νέο Δήμαρχο ότι πιέζει τους εργαζομένους του Δήμου(δεν έχει αναλάβει) … όχι αυτός (οι καταγγελίες μας μάλλον ήταν και είναι για άλλον;)!  Κατηγόρησε τους εργαζόμενους, ακόμη και τους συνεργάτες, ότι δεν ενημερωνόταν για τίποτε … είχε άγνοια για τα πάντα … ακόμη έχει;!  Έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει, να συκοφαντήσει και να ρίξει λάσπη  σε συναδέλφους μας, ….  λόγω συγγενείας με εργαζομένους  του Δημόσιου τομέα, ξεπερνώντας κάθε έννοια λογικής. Κατηγόρησε… κατηγόρησε… κατηγόρησε…  (ούτε ο Εμίλ Ζολά τόση έμπνευση)

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (που με δήλωση του, επίσημα στο μικρόφωνο ανέφερε ότι δεν είναι νόμιμος πρόεδρος του ΔΣ!), με παραίνεση του δημάρχου και κλακαδόρων,  προσπάθησε να φιμώσει το Σωματείο Εργαζομένων, μη δίνοντας μας το λόγο να υπερασπιστούμε τους Συναδέλφους, ως όφειλε. Λέμε προσπάθησε γιατί δυστυχώς γι΄ αυτούς, κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μας πει «εάν δεν μας αρέσει η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να φύγουμε»! Δηλαδή εκφύλισαν ακόμη και τον δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας θύμισε το  «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» άλλων εποχών. Και εις ανώτερα πρόεδρε, δήμαρχε και γενικότερα σε όλη την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους υποψηφίους της.

Το όλο σκηνικό μάλιστα συνέπεσε με την μαύρη «επέτειο»  του σκηνικού προπηλακισμού λεκτικού και σωματικού του Προέδρου του Σωματείου, που συνέβη πριν δύο  ακριβώς χρόνια από τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο. Έτσι για να μας θυμίσει ότι κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν, αλλά γίνονται χειρότερα και κάποιοι όχι απλά δεν βάζουν μυαλό , αλλά και δεν ακούν τα μηνύματα της κοινωνίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καταγγέλλει με τον πιο κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου, του προέδρου και της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Συμπεριφορές που έχουν να κάνουν όπως φαίνεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών και την λογική της καμένης γης. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα τα παράλογα που ζήσαμε χθες, και τα παράλογα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μετά τις εκλογές, με συνεχείς πιέσεις και με αναβιώσεις αιτημάτων και συμπεριφορών που έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές.

Φυσικά όσο και να προσπαθείτε να μας φιμώσετε και να μας απαξιώσετε, το Σωματείο θα είναι εδώ και θα δίνει πάντα τους αγώνες του, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, όσο και εάν αυτό σας ενοχλεί (αλήθεια οι συνδικαλιστές μέλη της νυν δημοτικής αρχής και της παράταξής σας τι λένε άραγε για όλα αυτά;;).

Οι Εργαζόμενοι του Δήμου, δεν φοβούνται, δεν εκβιάζονται και έχουν αποδείξει πολλάκις την αξία τους και την αγάπη τους για το Δήμο, εσείς; (Α! ναι σας έκρινε ο λαός και αποτύχατε)    

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υ.Γ. Ε! ρε τι ζούμε …

παραθέτουμε το Link για ενημέρωση σας και τα σχόλια δικά σας (Η προσπάθεια φίμωση μας στο 1.31 (ο Πρόεδρος του Σωματείου), βέβαια όποιος αντέχει καλό είναι να το παρακολουθήσει ολόκληρο το video , βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα! https://www.youtube.com/watch?v=MY8rxwLUyWk&t=18s

Σχολιάστε