Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Αναφέρεστε σε τίτλο άρθρου σας στο φύλλο της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου 2021, σε«τρικλοποδιές των συνδικαλιστών», επίσης «Τόσα χρόνια που γινόταν το πάρτι της παρανομίας που ήταν το Σωματείο;» και τέλος ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου «Συγνώμη ζήτησε ο Βασίλης Μπαρμπετάκης που επικαλέστηκε άγνοια!». Όλα αυτά τα αναφέρετε προφανώς σκοπίμως και εν γνώση της αναληθείας, χωρίς άλλο στοιχείο, προς χάριν εντυπώσεων και παραποιώντας την αλήθεια, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου που Εκπροσωπούνται από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. 

Επιπλέον στο κυρίως σώμα του άρθρου και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο επανέρχεστε αποκρύπτοντας τα περισσότερα λεγόμενα του Προέδρου έτσι ώστε ο αναγνώστης σας να οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα. Συγκεκριμένα αναφέρετε ότι «Συγνώμη ζήτησε ο Βασίλης Μπαρμπετάκης που επικαλέστηκε άγνοια». Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επικαλούμενοι και το video της συνεδρίασης της 16ης Νοέμβριου του  Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=I-WXwpMoM2Q&t=14297s στο οποίο εάν ανατρέξετε στο χρονικό σημείο 3:31:00’, αλλά και στα πρακτικά της ίδιας συνεδρίασης,  αβίαστα προκύπτουν τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. 

Σε ερώτηση του Δημάρχου για την νόμιμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου «τι κάνετε τόσο καιρό, κλείνετε τα μάτια;» ο Πρόεδροςαπευθυνόμενος στον δήμαρχο  του υπενθύμισε ότι  και στο προηγούμενο και στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος ο δήμαρχος είχε αναφέρει «εάν στρωθούν οι μεμβράνες στο 3ο και 4ο κύτταρο όλα θα ήταν καλά» και ο ΧΥΤΑ θα λειτουργούσε κανονικά.  Επισήμανε τότε στον δήμαρχο ότι το ίδιο πίστευαν και οι εργαζόμενοι, προφανώς παραπλανημένοι, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε φάει και εμείς το παραμύθι μας εάν θέλετε έτσι, γιατί δεν είμαστε ειδικοί και φταίμε  γι΄ αυτό, ναι, ζητάμε συγνώμη γι΄ αυτό και παίρνουμε και τις ευθύνες μας». Επομένως επισήμανε στον δήμαρχο το αυτονόητο,  ότι εάν λέει ο Πρόεδρος ψέματα, τότε λέει και ο δήμαρχος. Μάλιστα ο Πρόεδρος συνέχισε, αντιστρέφοντας το ερώτημα  για το ποιος κάνει τόσο καιρό τα στραβά μάτια και ποιος ήξερε για την νόμιμη ή μη λειτουργιά του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Επισήμανε ότι ο δήμαρχος είχε αναφέρει και στο προηγούμενο και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ότι για να λειτουργήσουν σωστά τα κύτταρα θα χρειαστούν συνωδά έργα ύψους ενός (1) εκατομμυρίου. Επομένως ο δήμαρχος ως μηχανικός όφειλε να γνωρίζει, κάτι που ο Πρόεδρος και οι υπόλοιποι  ως μη ειδικοί  δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν, τόσο εύκολα. Όλα αυτά σκοπίμως και εν γνώσει σας δεν τα αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας, που είναι ολόκληρη η αλήθεια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για τις προθέσεις του Προέδρου και του Σωματείου Εργαζομένων.

Αναφέρετε επίσης στο άρθρο σας ότι η μοναδική αιτίαση που αναφέρθηκε από το Σωματείο, για την παράνομη είσοδο που επιβαλλόταν από την δημοτική αρχή ήταν μόνο η «προστασία των εργαζομένων από πιθανό ατύχημα».  Ενώ ο Πρόεδρος ανέφερε επιπλέον τις ποινικές διώξεις που θα ασκούταν στους οδηγούς που θα εισερχόταν στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, καθώς ήταν παράνομη η είσοδος σε αυτόν και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον δήμαρχο «θα ήταν κύριε δήμαρχε 4 οδηγοί στο κρατητήριο ναι ή όχι ;», φυσικά χωρίς να πάρει απάντηση. Επίσης ο Πρόεδρος μίλησε και για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το «έγκλημα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα οποία όλα αυτά για κάποιο λόγο δεν τα αναφέρετε στο άρθρο σας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για τις προθέσεις του Σωματείου Εργαζομένων.

Επιπλέον σε άλλο σημείο στο άρθρο σας αναφέρετε ότι παραδέχτηκε ο Πρόεδρος «ότι ο Δήμαρχος έδωσε «εντέλλεσθε» και μάλιστα δύο φορές τη περασμένη Παρασκευή, κάτι που εκείνη την ημέρα αμφισβητούσε». Αυτό που αναφέρετε είναι τελείως αναληθές. Ο Πρόεδρος ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι στην αρχή ζητούσαμε το «εντέλλεσθε»  και δεν το παίρναμε και αντί αυτού μας δινόταν οδηγίες σε απλό χαρτί Α4 χωρίς σφραγίδα, εθνόσημο και ορθό τύπο (κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου), στην συνέχεια όταν εκφράστηκαν και διατυπώθηκαν έντονα οι διαφωνίες μας, δόθηκε το «εντέλλεσθε» την Δευτέρα, δηλαδή την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε, πάλι παρανόμως, τα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν στον ΧΥΤΑ. Στις προηγούμενες  απόπειρες όπως της Παρασκευής, η δημοτική αρχή δεν το έδινε, απλά πίεζε και εκφόβιζε. Επιπλέον ανέφερε ότι, ακόμη και με το «εντέλλεσθε» δεν εξασφαλίζεται η νομιμότητα της παράνομης ενέργειας, εισόδου στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, η οποία δημιουργεί ποινικό πρόβλημα στους εργαζομένους, ούτως ή άλλως, αλλά αφαιρεί το δόλο από τις ενέργειες των εργαζομένων. Ανέφερε χαρακτηριστικά  «και δεν είναι μόνο αυτό, με το  εντέλλεσθε που προσπαθούσαμε  και τελικά το πήραμε , τι ακριβώς γίνεται; Φεύγει ο δόλος, ο δόλος, γιατί ο ηθικός αυτουργός είναι αυτός που δίνει την εντολή που σε αυτή την περίπτωση είναι ο κ. δήμαρχος και η κα. Μελαχρή και φυσικός αυτουργός είναι ο εργαζόμενος , άρα είναι στην κρίση του δικαστηρίου τι θα τον κάνει , ο δόλος φεύγει, ωραία, στο δικαστήριο θα πάει, για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθούν τέσσερις οδηγοί που αυτή την στιγμή θα ήταν στο κρατητήριο, αυτό δεν το λέει κανείς, θα ήταν κύριε δήμαρχε τέσσερις οδηγοί στο κρατητήριο ναι ή όχι;», Αλλά δυστυχώς και αυτό σκοπίμως και εν γνώσει σας «ξεχάσατε» να το συμπεριλάβετε στο ρεπορτάζ σας με αποτέλεσμα αυτή η έλλειψη να δημιουργεί  λάθος εντυπώσεις για την εντιμότητα του Προέδρου και τις αληθείς  προθέσεις του ιδίου και του  Σωματείου Εργαζομένων.

Στην τελευταία πρόταση του άρθρου σας αναφέρεται ότι «όλοι συμφώνησαν με τα υπόλοιπα σκέλη», αναφερόμενη στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και στην πρόταση που είχε καταθέσει σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Όσον αφορά τα «σκέλη» αναφέρετε περιοριστικά μόνο την ενοικίαση απορριμματοφόρων, την επισκευή απορριμματοφόρων και το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση. Αποφεύγετε ή ξεχάσατε; να αναφέρετε ότι βασικό σημείο (σκέλος)  της απόφασης στο οποίο συμφώνησαν ομόφωνα  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ακόμη και η συμπολίτευση) ήταν και το « Να μην γίνεται εφεξής μεταφορά απορριμμάτων για οποιοδήποτε λόγο εντός του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, έως την νόμιμη λειτουργία του και για τον  λόγο πως επιπλέον είναι επικίνδυνος για ανθρώπους και μηχανήματα. Για την τήρηση των προηγουμένων προτάθηκε να σφραγιστεί η είσοδός του». Αυτό βέβαια φέρνει σε αντίθεση όλη την επιχειρηματολογία που σθεναρά και εμμονικά υποστήριξε ο Δήμαρχος (δεν έχει δικαίωμα ψήφου),αλλά και το άρθρο σας, ότι δηλαδή στο ΧΥΤΑ μπορούν να εναποτεθούν έστω και προσωρινά για «μεταφορά» νόμιμα απορρίμματα. Φέρνει σε αντίθεση ότι, όπως υποστήριζε ο δήμαρχος και το άρθρο σας, ότι το χαρτί που είχε σταλεί από την Αποκεντρωμένη ήταν «άδεια» ή «έγκριση» ή «απόφαση» και ότι όλοι οι άλλοι, ήμασταν τρελοί. Φέρνει σε αντίθεση ακόμη και αυτό που αναφέρετε στο άρθρο σας ότι το Σωματείο και οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης «απαγόρευσαν την είσοδο», το οποίο βέβαια αναιρείτε στο ίδιο το άρθρο σας, καθώς στην ίδια παράγραφο αναφέρετε «με τον Διοικητή του Α.Τ. Μεσολογγίου να μην δέχεται την ισχύ του εγγράφου της Αποκεντρωμένης και να απαγορεύει στα απορριμματοφόρα να χρησιμοποιήσουν το χώρο, ο οποίος θεωρείται κλειστός από τότε που εκδηλώθηκε η φωτιά. Οπότε τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν στην βάση τους.» Πραγματικά το άγχος της εφημερίδα σας και του δημάρχου να μας πείσουν για το αντίθετο μόνο πονηρές σκέψεις μπορεί να μας βάλει. Ειδικά όταν ακόμη και η συμπολίτευση, όπως αναφέρετε και στο άρθρο σας, ψήφισε τελικά θετικά στο να μην γίνεται μεταφορά απορριμμάτων από την μία και ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ, προς τιμήν του παραιτήθηκε, ακριβώς για το λόγο αυτό, από την άλλη. Δυστυχώς και στα σημεία αυτά στο άρθρο σας δημιουργείται σύγχυση και παραπληροφορείτε σκοπίμως και εν γνώσει σας  τελικά το κοινό, με την μη ορθή παράθεση των πραγματικών γεγονότων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για την εντιμότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και τις αληθείς  προθέσεις των Εργαζομένων.

Επιπλέον στα άρθρα με  τους τίτλους σας «τρικλοποδιές των συνδικαλιστών», και  «Τόσα χρόνια που γινόταν το πάρτι της παρανομίας που ήταν το Σωματείο;» κάνετε σχόλια και κρίσεις που είναι αυθαίρετες, παραθέτετε ψεύδη γεγονότα δεν παραθέτετε κανένα στοιχείο ή γεγονός  προς τεκμηρίωση τους, μάλιστα ταυτίζονται με τις ανακρίβειες και τα μυθεύματα που διακινεί ο δήμαρχος, πρακτική που δεν συνάδει με το δημοσιογραφικό λειτούργημα και οδηγούν σε λάθος εντυπώσεις και συμπεράσματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Τέλος, στην σελίδα 12 στο άρθρο σας με τίτλο «δεν ξέραμε…» εκτός των παραπάνω που είναι αναληθή και σκοπίμως και εν γνώσει σας  τα  έχετε αναφέρει και έχουν ήδη απαντηθεί, επιπλέον, αναφέρεστε στο Σωματείο αποδίδοντας μας στο θέμα των σκουπιδιών «πολιτική» και «αντιπολιτευτική χροιά» και «όχι ουσιαστική» και επιπλέον αναφέρεται ότι «Οι συνδικαλιστές πέφτουν συνεχώς στα μάτια της κοινής γνώμης…». Κρίσεις που είναι αυθαίρετες, δεν πηγάζουν από στοιχεία, ταυτίζονται για την ακρίβεια με τα μυθεύματα που διακινεί ο δήμαρχος και χρησιμοποιείτε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το δημοσιογραφικό λειτούργημα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών σας, καθώς μέχρι τώρα με τα δελτία τύπου, αλλά και τα σχετικά video  από τις δύο σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου έχει γίνει κατανοητή η πραγματικότητα σε όλη της την υπόσταση.

Μεσολόγγι  22-11-2021

Σχολιάστε